Båt4

Bortglömda Platser!

Alldeles för fina för att bara glömmas bort.

Båt4

Flera vrak ligger i vattnet ett av dem sticker högre upp över vattenytan än de andra. I fören går namnet M/S Legend knappt att utläsa.

 

1995 köpte ett företag som hette Bråvikens skärgårdsturer båten M/S Legend i åland. Båten fördes till dess nuvarande plats därefter och i december 1996 sjönk hon. Ursprungsplanen bör ha varit att bedriva någon form av passagerartrafik.

 

Båten byggdes 1906 på Warkaus bruk i södra finland och levererades under namnet Punkaharju efter en stad i trakten. Hon fick nytt namn 1912, Orivesi, efter en annan stad. Hon har fram till år 1982 gått som turbåt i en stor sjö i finland med undantag för 1967 då hon brann. Troligen är det då ångpannan byttes mot en dieselmotor.

 

 

M/S Legend kunde ta 120 passagerare och hade 3 restauranger med fullständiga rättigheter. Det var dans på akterdäck. Rederiet som ägde båten gick i konkurs 1992. Några eldsjälar bildade ett nytt bolag i ett försök att rädda båten, även detta gick i konkurs inom 2 år.

 

 

Båten såldes i befintligt skick. 20 januari 1995 blev Bråvikens Skärgårdsturer AB ägare. En av ägarna körde ner henne från åland till sin nuvarande plats redan samma vinter.

 

Sedan gick det som det gick och nu ligger hon där hon ligger.

 

Allt material på denna sida tillhör oss på bortglomt.se - Inga undantag. Vill ni använda nån bild är vi inte omöjliga men fråga först.